PŘÍLET
Nečekala jsem, že by na mezinárodním letišti v Santiágu nebyly problémy. NIC organického původu sem nesmí. Ještě v letadle jsme vyplňovali dotazník, že převážíme či nepřevážíme věci rostlinného a živočišného původu...které by pak následně oplísnily či nakazily místní faunu a floru...
V posledních letech se v Chile prý objevují nemoci a plísně šílené, které tu nikdy předtím nebyly a obecně se myslí, že zdroj nákaz jsou neukáznění cizí lidé, tedy turisté...
Měla jsem v batohu cca 300 g čaje - pečlivě neoriginálně zabalené, nezacelofánované... Lung-Ting a zelenej Pchuer, kterej jsme objednávali z Číny ještě Ondřejem čajovnikem. Na RTG to nakonec nepoznali, ale prohrabali 2 lidi přede mnou... a holka, která vezla jablko a zapomněla na něj, tedy ho nepřiznala v PAPÍRECH, dostala pokutu 100 euro, takže přátelé nic nevozte! Sýr, pokud je pasterovaný a je to napsané na originálním obalu, a vyplníte ho do dotazníku...tak projde... Mno, takže mám své nepasterované čaje...
No a na pasovým mě zastavili, ze mi chybí jeden papír k VÍZu. Horoucně jsem vysvětlovala, že jsem dostala pouze 1 papír (ne 2 papíry) a 1 nalepené vízum do pasu... Pán nejdřív jestli si nechci zavolat do Čech na ambasádu (???), ale nakonec zakroutil hlavou, dal mi kulaté razítko a holt uvidím, jak to bude probíhat, až si tu budu žádat o jejich ID, když tu jsem déle než ty 3 turistické měsíce.
No toto...
---
JÍDLO
zatím hodně masa, špecle, apfelstrudel, tatarák, hodně avokáda... zatím dost ovlivněné návštěvou restaurace u pivovaru Kunstmann ve Valdívii...
---
...a více na fotkách, které někdy zveřejním, že...
Žádné komentáře:
Okomentovat